Gå til indhold

Stor besparelse på vores slyngevugge bundle - Spar 37% Klik her

Min baby sover uroligt

Det kan virke magtesløst, når baby sover uroligt. Det kan være svært at overskue som nybagte forældre, og det kan virke håbløst at få sit barn til at sove godt, trygt og roligt.

Men du skal ikke give op. For selvfølgelig er der håb forude, og det handler bare om at finde ud af, hvordan du på den bedst mulige måde kan få dit barn til at sove godt.

Baby sover ikke om dagen

Hvis baby ikke sover om dagen, kan det ofte føre til meget gråd, hyl og skrig, som også kan forhindre dig selv i at få sovet. Og en baby har som udgangspunkt brug for at sove 15-18 timer om dagen i de første par måneder, og derfor er det vigtigt at finde en løsning på problemet, hvis baby ikke sover om dagen.

Det handler om at finde et søvnmønster, der passer til din baby og til jeres familie, og derfor handler det bare om at finde en metode eller en løsning, der passer til lige netop jeres baby.

Hvad kan jeg gøre?

Der er flere forskellige ting du kan gøre, hvis du har en baby, der har problemer med at få sovet nok.

For det første kan det være en rigtig god idé at tage en snak med sundhedsplejersken, hvis der er fortsatte problemer med at få sovet nok. De har som regel mange års erfaring med nyfødte, og derfor har de også tit en lang række gode råd og metoder, som du kan prøve af med dit barn i håbet om at få det til at sove godt.

Kan en slyngevugge hjælpe mit barn til at sove mere?

Du kan også overveje at prøve at købe en slyngevugge til dit barn. Der er mange familier der oplever stor succes med en slyngevugge i hjemmet, og en almindelige slyngevugge kan du nemt finde for under 1.500 kroner, hvilket jo er til at overkomme, hvis det betyder, at dit barn kan komme til at sove godt igen.

Du kan også vælge at købe en slyngevugge med motor, hvis du vil gøre det nemt for dig selv. Så bliver babyen automatisk vugget i søvn, og det kan dermed aflaste dig, så du måske selv kan få en time på øjet, mens din baby sover.

Baby kan falde hurtigere i søvn med en slyngevugge

Der er mange forældre, der oplever, at babyen hurtigere falder i søvn, når det bliver puttet i en slyngevugge. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det vil virke for din baby, kan du jo starte ud med at leje en slyngevugge først for at se det an.

Er det så noget, der ender med at virke rigtig godt for din baby, kan du jo efterfølgende vælge at købe en selv, så du i de næste mange måneder kan putte din baby i en slyngevugge, når det er tid til at få sovet.

Baby har svært ved at sove i varmen

Har din baby svært ved at sove i de varme måneder, kan der være flere ting, som du kan prøve at gøre for at hjælpe søvnen lidt på vej.

Du kan blandt andet sørge for et køligt rum i huset. Har du en sol direkte ind på boligen, kan et mørkt gardin hjælpe med at holde varmen ude. Det kan også hjælpe med et åbent vindue eller en blæser, dog uden at din baby får træk.

Måske kan det hjælpe at sove uden en alt for tyk dyne eller uden alt for meget tøj på. Der er flere måder at hjælpe babyen med at køle af på.

Baby sover ikke tungt

Det er meget vigtigt for en baby at sove tungt og at få den rigtige søvn. Det er ikke godt at vågne op alt for mange gange, når babyen sover, og er det derfor en udfordring for dig at få din baby til at sove tungt, er det noget, du skal være opmærksom på, da din baby har brug for den såkaldte REM-søvn.

Det er noget, du kan finde mange flere råd til online, og det er også noget, du kan tage op med din sundhedsplejerske, hvis du har mulighed for det.

Hvornår stopper baby med middagslur?

I de første par år af barnets levetid er der brug for middagslur. I starten er der mange i løbet af en dag, men behovet for middagslur bliver mindre og mindre i løbet af de første par år. Når barnet skal til at i børnehave, vil det så småt begynde at kunne klare sig helt uden middagslur, når det når 3-4 års alderen.

Det er noget, som du kan gå i gang med at arbejde med børnehaven om, når dit barn bliver gammel nok til det. Der kan dog være forskellige behov fra barn til barn, så det er naturligvis også vigtigt at være opmærksom på dette, da ikke alle børn laver skiftet til ingen middagslur på samme tid i udviklingen.

Related Posts

Søvnbehov hos børn
November 29, 2022
Søvnbehov hos børn

Der er ingen tvivl om, at børn, og især de helt små, har brug for at sove rigtig mange timer...

Læs mere
Baby sover ikke
November 29, 2022
Baby sover ikke

Sover din baby ikke, kan det være til stor gene for dig og din partner. Det kan være svært...

Læs mere
Drawer Title
Lignende produkter