Gå til indhold

Stor besparelse på vores slyngevugge bundle - Spar 37% Klik her

Baby sover ikke

Sover din baby ikke, kan det være til stor gene for dig og din partner. Det kan være svært at få hverdagen til at fungere, når baby ikke vil sove, og derfor er det også vigtigt, at du gør alt, hvad du kan for at få din baby til at opnå en god og stabil søvn.

Hvad skyldes den dårlige søvn?

For det første kan det være en god idé at undersøge, hvad der er årsag til den dårlige søvn, hvis det kan lade sig gøre at lokalisere problemet. Der kan jo være mange faktorer, der spiller ind på lige netop dette punkt.

Det kan være, at baby har det for varmt eller for koldt, og der derfor skal lidt ændringer i temperaturen til. Det kan også være, at der er for meget støj, der hvor baby skal sove.

Når baby har svært ved at sove, er det bare med at finde frem til selve kernen i problemet og se, om det ikke kan lade sig gøre at løse det.

Hvad siger sundhedsplejersken?

Hvis du gentagne gange har svært ved at få baby til at sove, kan det være en rigtig god idé at tage det op med din sundhedsplejerske, når vedkommende kommer forbi. Det er jo sådan i Danmark, at der kommer en sundhedsplejerske ud, når du har fået en baby. Så kan sundhedsplejersken være sikker på, at baby udvikler sig på den rigtige måde, og at den har det godt.

Her kan det være en god idé at nævne dine udfordringer med eks. søvnen, da du i så fald måske kan få nogle gode råd af din sundhedsplejerske.

Prøv at putte babyen andre steder

Det kan også være en mulig løsning for dig at prøve at putte baby andre steder. Det er ikke sikkert, at din baby er fan af lige netop den vugge, som du har købt, og så kan det måske lade sig gøre at finde en anden vugge eller en anden madras, som baby har nemmere ved at sove på.

Der er jo mange forskellige vugger og madrasser til babyer, så det gælder bare om at prøve, indtil du finder lige netop den løsning, der fungerer for dit barn. Og når du så finder den rette løsning, bliver det ikke længere noget problem at putte baby.

En slyngevugge kan måske få baby til at sove

Har du endnu ikke haft held med at finde noget, der fungerer for din baby, kan du med fordel vælge at prøve en slyngevugge. Her genskabes miljøet fra livmoderen, og babyen bliver svøbt ind i slyngevuggen og kan ligge varmt og godt, samtidig med at den bliver vugget i søvn.

Der er mange, der vælger at købe en slyngevugge med fjeder og motor, så den selv kan stå og vugge baby i søvn, og du dermed har hænderne fri til at lave noget andet. Har du et aktivt barn, er det dog vigtigt at holde øje med baby, så den ikke kravler ud.

Hvor meget søvn skal baby have?

Jo yngre baby er, desto mere søvn er der behov for. I løbet af den første måned er der typisk behov for op imod 18 timers søvn i døgnet. I takt med at baby så bliver aldrig, falder dette behov. Du kan altid slå søvnbehov for babyer op på nettet, så du nemt kan se, hvor meget søvn du skal sørge for, at dit barn får.

Generelt har alle børn brug for at sove meget. Vi voksne har også brug for en god nats søvn, men det er særligt vigtigt for børns udvikling at få den rette mængde søvn.

Vigtigt med dyb søvn

Dermed ikke sagt, at alle former for søvn bare er perfekt. Det gælder langt hen af vejen om at ramme den dybe søvn, hvor baby sover tungt, og dermed også sover igennem. Det er her, den vigtige REM-søvn opstår, og den er en vigtig dele af vores alles søvn.

Så sover dit barn ikke særlig tungt, er det meget vigtigt at arbejde på at løse den udfordring, da det er vigtigt for alle babyer at få sovet igennem hver eneste dag. Det dur ikke, at der er underskud på lige netop søvnkontoen, ligesom du også kender det fra dig selv.

Find et godt søvnmønster

Derfor kan det være en rigtig god idé at arbejde på at finde et rigtig godt søvnmønster, hvor din baby kan vænne sig til at sove på samme tid hver eneste dag. Og det kan være godt at holde fast i et stabilt mønster for søvnen, når dit barn bliver større, da det bliver nemmere at falde i søvn på denne måde.

Har du ikke tænkt på et fast søvnmønster endnu, er det en rigtig god idé at komme i gang med at øve det, så det inden længe kan sætte sig fast og blive en vane.

Related Posts

Søvnbehov hos børn
November 29, 2022
Søvnbehov hos børn

Der er ingen tvivl om, at børn, og især de helt små, har brug for at sove rigtig mange timer...

Læs mere
Min baby sover uroligt
November 29, 2022
Min baby sover uroligt

Det kan virke magtesløst, når baby sover uroligt. Det kan være svært at overskue som nybagte forældre, og det...

Læs mere
Drawer Title
Lignende produkter